Soome siseministeerium kavatseb tugevdada kaitsepolitseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp.
Soome lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Soome siseministeerium kavatseb suunata rohkem vahendeid kaitsepolitseisse (Supo) seoses terrorismiohu tõttu pingestunud olukorraga, kirjutab põhjanaabrite ajaleht Keskisuomalainen.

Praegu on kaitsepolitseis umbes 300 töötajat. Eesmärgiks on isikkoosseisu umbes kümnendiku võrra suurendada ning palgata uusi spetsialiste eriti kübervaldkonnas ja erinevate kultuuride tundjaid.

Siseministeeriumi kantsleri Päivi Nergi sõnul on Soome kaitsepolitsei ressursid väiksemad, kui teiste riikide samalaadsetel organisatsioonidel.

Soome kaitsepolitsei jälgib praegu umbes 350 isikut, keda kahtlustatakse terrorisidemetes, mis on kahekordistunud 2012. aastast.  Euroopa terroriohu suurenemise kõrval on aktiivseks muutunud kodumaised äärmuslased. Mõningal määral on ühtlasi laienenud Supo volitused, mis samuti laiendab tööpõldu ja vajadust lisateenistujate palkamise järele, kirjutab Keskisuomalainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles