Suur galerii: Vene suursaadiku atendaadist sai maailma parim pressifoto (2)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avaldas World Press Photo möödunud aasta maailma parimad pressifotod.

Tänavu kuulutati maailma parimaks pressifotoks türklase Burhan Ozbilici kohe kuulsaks saanud foto Vene suursaadiku Türgis Andrei Karlovi tapmisest Ankara kunstinäituse avamisel. Ozbilici töötab uudisteagentuuri AP heaks.

Ozbilici rääkis hiljem Al-Jazeerale, et kui ta kohale jõudis, olid kõned juba alanud. Kui Vene suursaadik hakkas rääkima, liikus fotograaf talle lähemale, et pilti teha.

«Ta kõneles armastavalt oma kodumaast ning tegi pause, et tõlkija saaks ta sõnad türgi keelde ümber panna. Äkki kõlasid lasud ning paanikasse sattunud kohalviibijad tormasid varju otsima. Suursaadiku keha lamas vereloigus põrandal,» meenutas Ozbilici.

«Mul läks paar sekundit aega, et aru saada, mis juhtunud on: mees sai minu silme ees surma, elu haihtus mu ees. Olin šokeeritud, kuid hakkasin pildistama, peitudes seina taha. Tulistaja on erutatud, ta tegi tiiru ümber surnukeha, lõi seinalt mõned pildid maha. Karjudes käskis ta kõigil eemale hoida ja sihtis meid relvast,» rääkis mees.

«Turvamehed käskisid meil lahkuda ja seda me ka tegime. Õige pea saabusid kohale kiirabi ja soomustatud masinad ja algas politseioperatsioon. Kui jõudsin toimetusse tagasi fotosid töötlema, nägin vapustusega, et tulistaja oli seisnud suursaadikul kõne ajal selja taga,» lõpetas ta.  

Andrei Karlov tapeti Ankaras mullu 19. detsembril. Tapjaks osutus Türgi politseinik Mevlüt Mert Altıntaş, kes oma sõnul tegi seda Venemaa sekkumise eest Süürias. Politseinikud  lasid ründaja maha.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles