Rootsi püüab ohjeldada Malmö jõuguvägivalda (3)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei inspekteerimas jaanuaris tapetud 16-aastase poisi mõrvapaika.
Rootsi politsei inspekteerimas jaanuaris tapetud 16-aastase poisi mõrvapaika. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

«Ma arvan, et oleme kuritegelike jõukude vastases võitluses olnud liiga nõrgad, oleme jätnud neile liiga palju tegutsemisruumi,» ütles Rootsi siseminister Anders Ygeman pühapäevases teleintervjuus, kui õhtul kella poole seitsme ajal kohaliku aja järgi oli Malmö keskväljakul Möllevångstorgetil tulistatud restoranist väljunud 23-aastast meest. Ohver, kes oli politseile teada varasemate korduvate seadusrikkumiste tõttu, suri haiglas.

Eile sõitis sotsiaaldemokraadist siseminister Lõuna-Rootsi Malmösse kohale, sest nädalavahetusel toimunud tapmine oli vaid kõige hiljutisem juhtum riigi suuruselt kolmandat linna raputanud tulistamiste reas. «Me saame hakkama, riik on gängidest tugevam,» sõnas minister, kes kohtus Malmös nii kohaliku politsei kui linnavõimu esindajatega. Kohtumise eesmärk oli alustada strateegia välja töötamist, millega aina agressiivsemaks muutuvat organiseeritud kuritegevust ohjeldada.

Detsembris tapeti Malmös 24-aastane hambaarst, 3. jaanuaril tulistati Fosie piirkonnas surnuks 22-aastane mees, nädal aega hiljem lasti Rosengårdi bussipeatuses maha 16-aastane poiss. Möödunud nädalal sai kuuli 50. eluaastates kojamees, kes varahommikul elumajade piirkonnas kõnniteele libisemise vältimiseks soola puistas. Kojamees on jätkuvalt haiglaravil, sest saadud kullihaav oli eluohtlik. Mõrvakatse süüdistusega viibib vahi all 15-aastane poiss.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles