USA senat kinnitas Steven Mnuchini rahandusministriks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Steven Mnuchin.
Donald Trump ja Steven Mnuchin. Foto: Reuters/ScanPix

USA senat kinnitas esmaspäeval häältega 53-46 rahandusministriks Goldman Sachsi endise pankuri Steven Mnuchini.

Demokraadid on Mnuchini valimist ägedalt vastustanud. Hääletusel toetas teda vaid üks demokraat -- Lääne-Virginia senaator Joe Manchin.

Demokraadid olid nõudnud lisateavet muu hulgas Mnuchini investeeringute kohta välismaal.

Mnuchinil on selja taga pikk ja edukas karjäär finantsjuhina ja mõnevõrra lühem tööperiood Trumpi valimiskampaania finantsoperatsioonide juhina.

Trump valis 53-aastase Mnuchini mais oma rahandusjuhiks, kuid mehed on sõbrad juba 15 aastat. Mnuchin on Trumpi laste ja väimehe Jared Kushneri hea sõber.

Trumpi kampaanial õnnestus koguda 169 miljonit dollarit, lisaks pani kandidaat omast taskust 66 miljonit. Summa jäi palju väiksemaks kui demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni oma, aga Trump alustanud raha kogumist tõsiselt alles mai lõpus.

Nagu Bill Clintoni ja George W. Bushi rahandusministrid Robert Rubin ja Henry Paulson tuleb ka Mnuchin valitsusse suurte Wall Streeti kogemustega, mis on ammutatud aastatepikkusest tööst Goldman Sachsis.

Varasemaid valitsuskogemusi tal ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles