Saksamaa loomaaiast varastati pingviin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humboldti pingviin.
Humboldti pingviin. Foto: ARNO BURGI/AFP/Scanpix

Haruldase Humboldti pingviiniliigi esindaja kadumist Saksamaa Mannheimi Luisen Parki loomaaiast märgati laupäeval, kui toimus rutiinne loomade ülelugemine.

Selgus, et ühte loomaaia 20 pingviinist enam polnud. Talitajad välistasid aga linnu põgenemise ja ka võimaluse, et ta oli langenud mõne röövlooma saagiks. Nii jäi sõelale vaid variant, et keegi on linnu varastanud.

«Me loodame, et varas tuleb mõistusele ja toob pingviini võimalikult kiiresti tagasi,» ütles Deutsche Wellele Mannheimi politsei pressiesindaja.

Pingviin on ligikaudu pool meetrit pikk, kaalub 5 kilogrammi ja üks tema tiib on märgistatud numbriga 53.

Humboldti pingviine on ka varem varastada püütud, sest väidetavalt maksab üks pingviin kuskil 3500 eurot ja on seega väärt saak eksootiliste loomadega kaubitsejatele. Näiteks jäi 2010. aastal Jaapani Nagasaki loomaaia turvatöötajale vahele lemmikloomapoe omanik, kes püüdis pingviini kotti toppida.

Looduses elavad Humboldti pingviinid Peruus ja Tšiilis. Nad kasvavad kuni 70 sentimeetri pikkuseks ja kaaluvad kuni kuus kilogrammi. Tegemist on ohustatud pingviiniliigiga, keda looduses oletatavalt alles vaid 32 000 isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles