Venezuela nõudis USA võimudelt sanktsioonide eest vabandamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asepresident Tareck El Aissami ja president Nicolas Maduro.
Asepresident Tareck El Aissami ja president Nicolas Maduro. Foto: Carlos Garcia Rawlins/REUTERS

Venezuela president Nicolas Maduro nõudis teisipäeval, et Ühendriigid paluksid vabandust tema asepresidendile kehtestatud sanktsioonide eest.

"See on kaheldamatult otsene rünnak, millele Venezuela annab kohase vastuse," kinnitas president.

Venezuela asepresident Tareck El Aissami, keda USA nimetas uimastikaubitsejaks ja kehtestas tema vastu sanktsioonid, nimetas süüdistusi "jõledaks rünnakuks".

Maduro sõnul andis ta välisministeeriumile käsu anda sisse ametlik protestinoot ja nõuda Washingtonilt "avalikku vabandamist meie asepresidendi ees".

USA kehtestas esmaspäeval sanktsioonid Venezuela asepresidendile süüdistades teda narkokurjategijate ja Lähis-Ida terroristide abistamises.

Veteranpoliitik El Aissami, kes sai asepresidendiks 4. jaanuaril, lülitati USA rahandusministeeriumi narkokaubitsejate sanktsioonidenimekirja koos oma lähima liitlase ärimees Samark Jose Lopez Belloga.

Meetmed keelavad USA kodanikel ja organisatsioonidel nende meestega äri ajada ja külmutavad mõlema varad Ühendriikides.

"Suhtun sellesse haledasse ja jälki rünnakusse kui oma staatuse tunnustamisse imperialismivastase revolutsionäärina," kirjutas asepresident Twitteris.

New Yorgi föderaalkohus mõistis novembris kaks Maduro naise nõbu vangi narkosmugeldamise eest. Augustis tunnistati USA kohtus kokaiini salakaubaveos süüdi Venezuela praegune siseminister ja armeekindral Nestor Reverol.

USA prokuratuur süüdistab Reveroli aastatel 2008-2010 narkovastase ametkonna juhina kokaiini Ühendriikidesse toimetamisele kaasaaitamises ja selle eest uimastikaupmeestelt raha võtmises. Reverol on narkoärile kaasaaitamise süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles