Prantsusmaal esitati kolmele inimesele terrorismisüüdistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja, kus kahtlusalused rünnakuks valmistasid.
Kortermaja, kus kahtlusalused rünnakuks valmistasid. Foto: EPA

Prantsusmaal esitati teisipäeval kahele mehele ja teismelisele tüdrukule süüdistus terrorirünnaku kavandamises ja seotuses terroriorganisatsiooniga, teatasid võimuesindajad.

Peale selle süüdistatakse 33-aastast ja 20-aastast meest ning 16-aastast tüdrukut lõhkeainete valmistamises ja hoidmises.

Kolmik vahistati reedel Prantsusmaal lõunaosas Montpellieri linna lähedal.

Võimuesindajate hinnangul kavandasid kahtlusalused vahetu terrorirünnaku sooritamist Prantsusmaal. Juhtumi uurimisega tegeleb terrorismivastase võitluse eriosakond.

Politsei korraldas haarangu Montpellierist põhja poole jäävas Clapiersis asuvas kortermajas.

Prokuratuuri teatel leiti sealt laboratoorium ja 70 grammi lõhkeainet TATP. Seda saab valmistada laiatarbekasutuses koostisosadest ning seda kasutati 2015. aastal Pariisis ja 2016. aasta märtsis Brüsselis toimunud terrorirünnakutes.

Anonüümsust palunud politseiallikas ütles uudisteagentuurile Associated Press, et ühte kinnipeetut kahtlustatakse enesetapurünnaku kavandamises. Mõnedel andmetel pälvisid kahtlusalused võimude tähelepanu muu hulgas atsetooni ostmisel.

"Ettevalmistamisel oli lähiajal teostatama pidanud terrorirünnak," ütles siseminister Bruno Le Roux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles