USA osariigis arutatakse abordiks loote isa nõusolekut nõudvat eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mercury Press and Media Ltd/Caters News Agency/Scanpix

USAs Oklahoma osariigis arutatakse seaduseelnõu, mis kohustaks naisi abordiks küsima luba loote isalt. Vabariiklasest poliitik, kes eelnõu koostas, kirjeldas rasedaid naisi «võõrustajatena», vahendab Deutsche Welle. 

«Selles osariigis ei sooritata ühtki aborti, ilma loote isa kirjaliku ja teadliku nõusolekuta,» seisab eelnõus. Kui osariigi esindajatekoda selle arutlusele võtab ja hääletab, kiidetakse eelnõu tõenäoliselt heaks.

Oklahoma naistel saaks seaduse jõustumisel kohustuseks kirjalikult tõendada loote isa. Juhul, kui mees keelduks oma isadust tunnistamast, tuleks enne aborti lootele teha isadustest.

Ilma isa loata oleks naisel õigus sel juhul rasedus katkestada vaid loote isa surma korral. Kuid see peaks olema notariaalselt kinnitatud.

Nõusoleku taotlemise erandiks on välja pakutud eelnõus vaid rasestumine intsesti või vägistamise tagajärjel või kui see kujutab ohtu naise tervisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles