Trump ajas Krimmi annekteerimise Obama kaela (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: Olivier Douliery/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump püüab süüdistada oma eelkäija Barack Obama administratsiooni Venemaa suhtes liigse leebuse ülesnäitamises, sest Krimm võeti Ukrainalt ära ju Obama silme all.

«Venemaa võttis Krimmi ära Obama administratsiooni ajal. Kas Obama oli Venemaa vastu liiga leebe?» säutsus Trump täna varahommikul Twitteris.

Trumpi provokatiivse küsimuse eesmärk näib olevat distantseerida end väidetavatest tihedatest sidemetest Venemaaga, mis on hakanud ilmsiks tulema USA agentuuride pealtkuulatud telefonikõnedest Vene luureametnike ja Trumpi kampaaniameeskonna vahel.

USA president Donald Trump rõhutas, et jutud sidemetest Venemaaga, mis hoogustusid seoses Valge Maja rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni tagasiastumisega kahe päeva eest, on lollus.

«See Vene-sidemete jama on üksnes katse mätsida kinni Hillary Clintoni kaotanud kampaania arvukad vead,» ütles Trump teises säutsus.

USA luureagentuurid jõudsid jaanuaris järeldusele, et Venemaa sekkus Ühendriikide valmiskampaaniasse ja vähemalt osalt püüti sellega parandada vabariiklaste kandidaadi Trumpi väljavaateid 8. novembri presidendivalimistel.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles