Somaalia piraadid kaaperdasid Kreeka tankeri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaubalaeva Faina röövinud piraadid käivad kaatriga rannikul.
Ukraina kaubalaeva Faina röövinud piraadid käivad kaatriga rannikul. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia ranniku lähedal langes piraatide kätte eile järjekordne Kreeka keemiatanker, samas kui teisal rünnati päev varem ka üht humanitaarabilaeva, millel aga õnnestus põgeneda.

Mereröövlid läksid kemikaale vedanud alusele selliste rünnakute poolest kurikuulsal Adeni lahel reedel kella poole kahe ajal päeval. Piraadid ilmusid aluse juurde kiirkaatritega. Kreeka tanker sõitis Panama lipu all, vahendas AFP.

Neljapäeval üritasid piraadid hõivata ka üht Maailma Toiduprogrammi laeva Somaalia pealinna Muqdisho lähedal, kuid selle kaptenil õnnestus rakendada vastumeetmeid ning alus päästa rünnakust.

Somaalia piraadid on tänavu röövinud juba kümneid laevu ning hoiavad praegugi enda kontrolli all umbes tosinat neist, samuti paarisadat meremeest, kelle vabastamise eest nõutakse lunaraha.

Rahvusvaheline meresõidubüroo hoiatab endiselt kõrge ohu eest Somaalia vetes, sest riigil on pikk rannik ning koalitsioonijõudude sõjalaevadel pole võimalik seda täies ulatuses pidevalt valvata. Adeni lahelt on rünnakutelaine viimastel nädalatel nihkunud Somaalia idarannikule.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles