Soome president kohtus Münchenis USA uue kaitseministriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö kuulas avasõnavõtte James Mattise kõrval istudes.
Sauli Niinistö kuulas avasõnavõtte James Mattise kõrval istudes. Foto: Lehtikuva/TPK/Katri Makkonen

Soome president Sauli Niinistö kohtus reedel Müncheni julgeolekukonverentsi kõrvalt USA uue kaitseministri James Mattisega, teatas presidendikantselei.

Julgeolekukonverentsil loodetakse selgust saada USA uue administratsiooni välis- ja julgeolekupoliitika suundadest.

"Konverentsil on liigutud selguse suunas ja ma arvan, et Euroopa saab nüüd asjadest paremini aru. Mattis tegi oma seisukohad äärmiselt selgeks ja kõik mida ta rääkis oli selline, mida võib tervitada rahuloluga," ütles Niinistö.

Presidendi kinnitusel arutas ta Mattisega ka Soome julgeolekuga seotud põhiküsimusi ja kaitseminister oli Soome asjadega väga hästi kursis.

Niinistö sõnul saatis Mattis austava tervituse ka Soome kaitsejõududele, mida ta iseloomustas muu hulgas "kõvade tegijatena".

Euroopa ja Ameerika side on tugevaim "kaitsevall" ebastabiilsuse ja vägivalla vastu, ütles USA kaitseminister James Mattis reedel Müncheni julgeolekukonverentsil.

"Transatlantiline side on meie tugevaim kaitsevall ebastabiilsuse ja vägivalla vastu," ütles Mattis.

"Ma olen veendunud, et meie tugevdame oma partnerlust astumaks vastu neile, kes tahavad rünnata süütuid inimesi või meie demokraatlikku protsessi ja vabadusi," jätkas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles