Iraagi õhujõud heitsid Mosulisse miljoneid lendlehti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosuli elanikke hoiatatakse lendlehtedega peatse pealetungi eest.
Mosuli elanikke hoiatatakse lendlehtedega peatse pealetungi eest. Foto: Alalam News Network

Iraagi õhujõud heitsid laupäeval sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik valduses olevatesse Mosuli linnaosadesse miljoneid lendlehti, milles hoiatati tsiviilelanikke peatselt algava pealetungi eest, edastas Yle.

Iraagi kaitseministeeriumi kinnitusel on oht vahetu.

Lendlehtedes antakse kodanikele nõu, kuidas valmistuda Iraagi valitsusvägede tulekuks ja kuidas neid vastu võtta. Lisaks soovitatakse islamistidel relvad maha panna.

Osaliselt islamiäärmuslaste valduses olevas Mosulis on hinnanguliselt 750 000 tsiviilisikut.

Elutingimused Mosuli lääneosas, kus džihadistid end tsiviilelanike hulgas varjavad, halvenevad kiiresti ja tekitavad tõsist muret, teatas sel nädalal ÜRO kõrge ametnik.

"Lääne-Mosuli elutingimuste kiire halvenemine teeb meid äärmiselt murelikuks," ütles ÜRO Iraagi humanitaarabikoordinaator Lise Grande ajakirjanikele.

"Perekonnad on tõsistes raskustes, pooled poed on kinni," ütles ta Mosuli ja Iraagi Kurdistani  pealinna Arbili vahel asuvat Hasanshami põgenikelaagrit külastades.

Iraagi valitsusväed on Mosuli peaaegu täielikult sisse piiranud, linna idaosa võeti jaanuaris islamistidelt tagasi. Nüüd oodatakse pealetungi lääneosale.

Kui Iraagi eliitväed kolme kuu eest Ida- Mosulisse tungisid, põgenes läänest inimesi oodatust vähem.

ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo andmetel on 17. oktoobril alanud Mosuli tagasivallutamise operatsiooni vältel kodunt lahkunud ligi 200 000 inimest, 46 000 neist on nüüdseks tagasi tulnud.

Humanitaarabitöötajad teevad ettevalmistusi 250 000 tsiviilelaniku lahkumiseks Lääne- Mosulist, ütles Grande. Linna ümbruses on neile valmis seatud 20 põgenikelaagrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles