Albaanias nõudsid tuhanded meeleavaldajad peaministri lahkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniliider Lulzim Basha kõneleb meeleavaldajatele.
Opositsiooniliider Lulzim Basha kõneleb meeleavaldajatele. Foto: Armando Babani/EPA

Albaania pealinnas Tiranas kogunes laupäeval umbes 20 000 meeleavaldajat, kes nõudsid peaminister Edi Rama ametist lahkumist ja ennetähtaegsete valimiste korraldamist, teatas kohalik meedia.

Protestijad süüdistasid sotsialiste esindavat peaministrit ja tema valitsust muu hulgas korruptsiooni ja vaesuse kasvus.

Valitsushoonete juurde kogunenud meeleavaldajad loopisid suitsupomme ning kandsid peaministrit, siseministrit ja tervishoiuministrit kujutavaid nukke.

Keskväljakule püsitati ühtlasi suur telk kuhu protestijad kavatsevad laagrisse jääda kuni nende nõudmistele järele antakse.

"Rama valitsus peab lahkuma, aeg on see kukutada! Valitsus on viinud riigi vaesuse ja korruptsiooni keerisesse, oleme tupikus, mille tõttu albaanlased lahkuvad kodumaalt," ütles opositsiooniliider Lulzim Basha meeleavaldajatele kõneledes.

Basha sõnul pole valitsus loonud töökohti ega kehtestanud tasuta tervishoidu, mida nad valimiskampaanias lubasid. Selle asemel on taustaks korruptsioon ning seotus kuritegevuse ja narkokaubandusega.

Albaanias peaksid korralised parlamendivalimised toimuma juba 18. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles