Neli NATO riiki tahaksid ohu korral end kaitsma Venemaad (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja USA vastne kaitseminister James Mattis.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja USA vastne kaitseminister James Mattis. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Nelja NATO liikmesriigi elanikud tahaksid ohu korral enda poole võitlema Venemaad, selgub läbi viidud küsitlusest, vahendab Bloomberg. 

Reedel, veidi enne Saksamaal Münchenis alanud julgeolekukonverentsi avaldatud Gallupi küsitlusest selgub, et peale võimuvahetust USAs on julgeolekuliidud seismas silmitsi uute väljakutsetega.

Rahvusvahelises küsitluses tahtis enamus vastanutest ennast kaitsma siiski Ühendriike, millest võib järeldada, et USAd peetakse jätkuvalt maailma suurimaks sõjaliseks jõuks, millel on piirideülene haare.

Hiina ja Venemaa valisid ennast abistama üksteist, samas kui sõjast raputatud Ukrainas ja Iraagis soovisid pooled vastanutest endale appi Venemaad ning pooled USAd.

Ühendriikide juhitud NATO liikmed Türgi, Bulgaaria, Kreeka ja Sloveenia kaldusid üllatuslikult samuti ohu korral pöörduma liitlaste asemel Venemaa poole.

Lisaks selgus küsitlusest, et aina enam NATO liikmetest Lääne-Euroopas eelistaks ohu korral pöörduda USA asemel mõne teise Euroopa riigi poole.  

Foro:
Foro: Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles