Eesti riigipea debüteeris Euraasia paneelil

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Arseni Jatsenjuk, president Kersti Kaljulaid, Aserbaidžaani president Ilham Alijev ja Gruusia peaminister Giorgi Kvirikašvili.
Ukraina endine peaminister Arseni Jatsenjuk, president Kersti Kaljulaid, Aserbaidžaani president Ilham Alijev ja Gruusia peaminister Giorgi Kvirikašvili. Foto: Müncheni julgeolekukonverents

Eesti riigipea mitte lihtsalt ei käinud esimest korda elus Müncheni julgeolekukonverentsil, vaid osales seal ka ühes arutelupaneelis.

Paneeli teemaks olid «Euraasia veajooned» ja Kaljulaid paistis kaaspanelistide – kelleks olid Aserbaidžaani riigipea İlham Əliyev, Gruusia peaminister Giorgi Kvirikašvili, Kasahstani senati esimees Kassõm-Jomart Tokajevi ja Ukraina endine peaminister Arseni Jatsenjuk – seas silma ka kui kõige läänelikum.

Əliyev ja Tokajev keskendusid sõnavõttudes ennekõike sellele, et tutvustada oma riigi tugevusena mitme tsivilisatsiooni vahel seismist ja kõigi, sealhulgas Venemaaga hästi läbisaamist. Kasahstani esindaja tõi eraldi välja, et nad saavad Venemaaga koguni nii hästi läbi, et on teinud vene keelest teise riigikeele ega – nagu tema seda sõnastas – sõdi keeltega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles