Lekkis Trumpi uus immigratsiooni piiramise plaan (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stoppmärk USAs Mehhiko piiri ääres
Stoppmärk USAs Mehhiko piiri ääres Foto: JIM WATSON/AFP

USA sisejulgeolekuministeerium loonud uued juhised immigratsiooniametnikele, mille eesmärk on kiirendada väljasaatmisi ja asüülitaotluste tagasilükkamist, vahendab Reuters. 

17. veebruari kuupäevaga lekkinud dokument oli salvestatud, kuid mitte ametnikele edastatud. Juhtnööride kohaselt peaksid ametnikud läbi laskma vaid need asüülitaotlejad, kel on protsessi lõpus tõenäosus asüüli ka saada. Kriteeriumeid, mille alusel otsustada, kas isik on sobiv varjupaigakandidaat või mitte, ei täpsustatud.

Valitsus plaanib jätta immigratsiooniametnikele suurema vabaduse otsustamaks, millised taotlused edasi saata ja millised mitte. 

Mõned immigratsiooniametnikud, kes eelnõuga juba tutvunud on kardavad, et muudatus tooks endaga kaasa põgenikekeskuse ülerahvastatuse, sest tagasilükatud asüülitaotlejate  Ühendriikidest välja saatmine võtab aega. Samuti võib nende arvates tekkida provleeme transportdi korraldamisega.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles