Lävepakuküsitlused näitavad Moreno edu Ecuadori presidendivalimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori presidendikandidaat Lenin Moreno
Ecuadori presidendikandidaat Lenin Moreno Foto: AFP / Scanpix

Lävepakuküsitlused näitasid vasakkandidaadi Lenin Moreno edu pühapäeval Ecuadoris peetud presidendivalimiste esimeses voorus.

63-aastane Moreno võitis 36-43 protsenti häältest, näitasid küsitlused. Kui ametlikud tulemused annavad talle rohkem kui 40-protsendise toetuse ja 10-protsendipunktise edumaa oma lähima rivaali ees, kuulutatakse ta ametlikult valimiste võitjaks ja teist vooru ei pea korraldama.

Gallupifirma Cedatos küsitluses kogus võimupartei kandidaat Moreno 39 protsenti häältest, tema lähim rivaal seitsme opositsioonikandidaadi seas, ekspankur Guillermo Lasso aga 30,5 protsenti.

Opinion Publica küsitluses sai Moreno ligi 43 protsenti häältest ja Lasso 28 protsenti.

Moreno kuulutas end kohe pärast lävepakuküsitluste tulemuste selgumist valimiste võitjaks, kuid Lasso rõhutas, et ilmselt on vaja ka teist valimisvooru.

Esialgseid valimistulemusi on oodata pühapäeva hilisõhtul (ööl vastu esmaspäeva Eesti aja järgi).

"See on revolutsioon, mida keegi ei saa peatada," ütles Moreno oma juubeldavatele poolehoidjatele pealinnas Quitos. Ta kutsus Lassot valimiskaotust tunnistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles