Porošenko: Donbassi dokumentide tunnustamine toogu lisasanktsioonid (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski nn rahvavabariigi isikuttõendavad dokumendid.
Donetski nn rahvavabariigi isikuttõendavad dokumendid. Foto: ALEKSEY FILIPPOV / AFP / Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko sõnul tuleb seoses Donbassi isehakanud vabariikide dokumentide tunnustamisega Venemaa-vastaseid sanktsioone tugevdada.

«Rahvusvahelise õiguse seisukohast on tegemist nende seadusvastaste moodustiste tunnustamise elemendiga ja de facto loobumisega Minski protsessist, sest see samm ei ole kooskõlas Minski lepete elluviimisega. Leiame, et see on erakordselt häiriv nähe ja nõuab otsustavat tegutsemist kuni sanktsioonide tugevdamiseni välja,» tsiteeris pressiteenistus Porošenko sõnu Euroopa Komisjoni humanitaarvolinikule Chrístos Stylianídisele.

Porošenko teavitas eurovolinikku pidevatest Minski lepete rikkumisest Donbassis. «Näeme mitte üksnes relvarahu rikkumist, vaid libavabariikide võltsdokumentide täiesti küünilist tunnustamist,» ütles ta.

Stylianídis märkis omalt poolt, et EL toetab jätkuvalt Ukrainat ja rakendab diplomaatilisi jõupingutusi, et sundida Venemaad täitma Minski leppeid, mis põhinevad Ukraina terviklikkusel ja iseseisvusel.

Vene president Vladimir Putin allkirjastas 18. veebruaril seadluse, millega Venemaa Föderatsioon tunnistab Ukraina idaosas nende toetusel tegutsevate Donetski ja Luganski nn rahvavabariikide isikuttõendavaid dokumente ja autode numbrimärke.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles