Vene ülemkohus vabastas opositsionääri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ildar Dadin.
Ildar Dadin. Foto: PHILIPP KIREEV/AFP/Scanpix

Vene ülemkohtu presiidium andis korralduse vabastada vanglast opositsiooniaktivist Ildar Dadin, kes mõisteti vangi korduva piketireeglite rikkumise eest, edastas Interfaxi korrespondent.

«Vabastada Dadin vahi alt ja tunnistada tema õigust rehabiliteerimisele,» seisis kohtu presiidiumi tänases otsuses.

Ülemkohtu otsusel Dadini süüdimõistev kohtuotsus tühistati ja tema kohtuasi suleti.

Põhiseaduse kohaselt ei kuulu ülemkohtu otsus edasikaebamisele ja jõustub kohe.

Dadin on esimene ja seni ainuke isik, kes mõisteti süüdi Vene kriminaalseadustiku paragrahvi 212.1 alusel, mis võeti vastu 2014. aasta suvel. Piketireeglite korduva rikkumise eest võib karistada kuni viie aasta vanglaga.

Dadin mõisteti piketireeglite korduvas rikkumises süüdi 2015. aasta detsembris ja saadeti kolmeks aastaks vangi. Edaspidi lühendati tema karistust poole aasta võrra.

Teadupoolest keeldus ülemkohus mullu detsembris asja edasikaebust arutamast, leidmata selles rikkumisi, kuid põhiseaduskohus leidis tänavu 10. veebruaril, et Dadini kohtuotsus tuleb siiski üle vaadata, sest kuigi vaidlustatud paragrahv ei ole Vene põhiseadusega otseses vastuolus, on soovitav seda viimistleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles