USA välisminister Tillerson saabus Mehhikosse kõnelustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson maandus Mexico lennuväljal.
USA välisminister Rex Tillerson maandus Mexico lennuväljal. Foto: CARLOS JASSO/REUTERS

USA välisminister Rex Tillerson saabus kolmapäeval Mehhikosse, kus kohtub riigi liidritega, et selgitada neile president Donald Trumpi kaubandus- ja migratsioonipoliitikat ning võimalusel leevendada pingeid kahe riigi vahel.

Tillerson maandus Mexico lennuväljal ja kohtub neljapäeval president Enrique Pena Nietoga, kellega arutatakse muu hulgas kahe riigi vahelisi kaubandussuhteid ja piirijulgeolekut ning võimalusi ohjeldada ebaseaduslikku sisserännet ja narkosmugeldamist.

Guatemalasse ja Mehhikosse alustas kolmapäeval visiiti ka USA sisejulgeolekuminister John Kelly, kes liitub Tillersoniga kohtumisel Pena Nietoga.

Kohtutakse ka siseministri, välisministri, rahandusministri ning riigikaitse ja mereväe ministriga.

"Seltskond arutab muude teemade seas ka piirijulgeolekut, õiguskaitsealast koostööd ning kaubandussidemeid," seisis ministeeriumi pressiteates.

Mehhiko ja USA suhted on viimaste aastakümnete madalseisus.

Valge Maja ja USA sisejulgeolekuministeerium (DHS) teatasid teisipäeval, et Ühendriigid kavatsevad märkimisväärselt tõhustada ebaseaduslike sisserändajate riigist väljasaatmist.

Uudisteagentuuri AP andmetel kavatseb DHS alustada illegaalsete immigrantide üle piiri Mehhikosse saatmist hoolimata nende päritoluriigist, kuid esialgu pole selge, kuidas USA  Mehhiko võimudelt selleks nõusoleku peaks saama.

Ühendriikides on hinnanguliselt 11 miljonit ebaseaduslikku sisserändajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles