Nigeerias pantvangistatud saksa arheoloogide eest nõutakse 200 000 dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria lipp.
Nigeeria lipp. Foto: Tyrone Siu / Reuters / Scanpix

Pantvangivõtjad nõuavad sel nädalal ühest Põhja-Nigeeria külast röövitud Saksa arheoloogide eest 60 miljonit nairat ehk 200 000 dollarit (18 8760 eurot), ütles väljakaevamistel osalenud tööline.

Väidetavalt kuulis ta neljapäeval pealt lunarahanõude esitajate telefonikõnet väljakaevamiste juhile. Helistaja hoiatas politsei ja julgeolekujõudude asjasse segamise eest, ütles tundmatuks jääda soovinud tööline.

Sakslased rööviti kolmapäeval Jenjela külast Kaduna osariigi lõunaosas. Politsei andmetel leidis rööv aset Kaduna lennujaama ning osariigi pealinna Abujat ühendava tee lähistel.

Politsei eriüksused ja uurimismeeskond otsib professor Peter Breunigit ja tema kolleegi Johannes Behringerit Jenjela ümbrusest, kust mehed relva ähvardusel võssa aeti.

Nigeeria presidendi kohusetäitja Yemi Osinbajo kutsus neljapäeval arheoloogide röövi asjus välja föderaalpolitsei ülema, teatas riigi ametlik uudisteagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles