Galerii: Rio de Janeiro naudib karnevalimelu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Brasiilias Rio de Janeiros alanud maailmakuulus sambakarneval , mis on tänavatele meelitanud tuhandeid pidulisi.

Suurejooneliste paraadide ja tänavapidude poolest tuntud festivalile on oodata üle miljoni külastaja, mis tähendaks linnale ligi miljardi euro suurust tulu.

Korraldajad on olnud aga mures, et pidustusi võib mõjutada riigi majanduslik madalseis, sest ligi 13 miljonit brasiillast on hetkel töötud ning seega kulutavad külastajad tõenäoliselt sel aastal vähem. Lisaks varjutab maailma suurima peo meeleolu karnevalipäevadel järsult suurenev kuritegevus, kus peamiseks sihtmärgiks on festivali külastavad turistid.

Tänavuse karnevali kuningas Fabio Damiao dos Santos Antunes ehk Rei Momo, hoiab eilsel avaüritusel enda käes Rio de Janeiro linna võtit.  FOTO: Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Tänavuse karnevali kuningas Fabio Damiao dos Santos Antunes ehk Rei Momo, hoiab eilsel avaüritusel enda käes Rio de Janeiro linna võtit.  FOTO: Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles