Kuala Lumpuri lennujaamas algab Kimi poolvenna mõrva asjus politseioperatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad täna Kuala Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas Malaisias.
Reisijad täna Kuala Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas Malaisias. Foto: © Lai Seng Sin / Reuters/ Scanpix

Malaisia politsei teatas, et kavatseb põhjalikult läbi uurida Kuala Lumpuri lennujaama terminali, kus tapeti Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni eksiilis elanud poolvend.

Politsei loodab leida jälgi mürgist, mida mõrvamisel kasutati. Operatsioon algab homme kell üks öösel kohaliku aja järgi ning sellesse on kaasatud politsei bioloogia-, radioloogia- ja tuumaeksperdid, aga ka tuletõrje ohtlike materjalide üksus ning aatomienergianõukogu.

13. veebruarist saadik on Kuala Lumpuri lennuvälja läbinud kümned tuhanded reisijad. Ühtegi lennuvälja osa ei ole isoleeritud ega võetud tarvitusele ettevaatusabinõusid. Ametiisikud andsid siiski eile teada, et rajatis puhastatakse võimalikest mürgistest ainetest.

Malaisia võimude andmeil kasutati Kim Jong-uni poolvenna tapmisel Kuala Lumpuri lennujaamas närvimürki VX.

Operatsioon algab homme kell üks öösel kohaliku aja järgi.

Kim Jong-nami mürgitamine Kuala Lumpuri rahvarohkes lennujaamas on hoogustanud spekulatsioone, et Põhja-Korea saatis Kim Jong-uni noorema poolvenna tapmiseks kaks mõrvarit.

Täna kinnitas Malaisia politsei, et sellenädalane haarang Kuala Lumpuri eeslinna ärihoones on osa Kimi mõrva uurimisest. Läbiotsimisel leitud materjalidele tehakse keemilisi analüüse, lisas politsei.

Kim Jong-mani mõrva kinnipeetud neli kahtlusalust: malaisialane Muhammad Farid Bin Jalaluddin (vasakul üleval), Vietnamist pärit Doan Thi Huong (paremal üleval), Ri Jong Chol (vasakul all) Põhja-Koreast ja indoneeslane Siti Aisyah (vasakul all). FOTO: AFP/Scanpix
Kim Jong-mani mõrva kinnipeetud neli kahtlusalust: malaisialane Muhammad Farid Bin Jalaluddin (vasakul üleval), Vietnamist pärit Doan Thi Huong (paremal üleval), Ri Jong Chol (vasakul all) Põhja-Koreast ja indoneeslane Siti Aisyah (vasakul all). FOTO: AFP/Scanpix Foto: HANDOUT/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles