Kimi tapnud närvigaas põhjustas tugeva halvatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioon Kuala Lumpuri lennujaamas.
Operatsioon Kuala Lumpuri lennujaamas. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami lahkamine näitas, et surma põhjustas närvigaas, mis tekitas väga tugeva halvatuse, ütles täna Malaisia tervishoiuminister.

Minister S. Subramaniami sõnul suri ohver väga lühikese aja jooksul.

Reedel teatasid Malaisia võimud, et Põhja-Korea liidri 45-aastase poolvenna tappis Kuala Lumpuri lennujaamas ÜRO poolt massihävitusrelvaks tunnistatud närvigaas VX.

Politsei pidas seoses rünnakuga kinni vietnamlanna, indoneeslanna ja põhjakorealase. Võimud soovivad rääkida veel seitsme Põhja-Korea kodaniku, teiste seas kõrge saatkonnatöötajaga, kuid neli kahtlusalust põgenesid juba mõrvapäeval Malaisiast.

Kuala Lumpuri lennujaama terminalist, kus tapeti Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni eksiilis elanud poolvend, ei leitud ohtlikke aineid, teatas politsei täna.

Politsei kõneisiku andmetel oli terminalis eraldatud kolm ala, mida väga põhjalikult uuriti.

Politsei lootis leida jälgi mürgist, mida mõrvamisel kasutati. Operatsioon algas täna kell üks öösel kohaliku aja järgi ning sellesse olid kaasatud politsei bioloogia-, radioloogia- ja tuumaeksperdid, aga ka tuletõrje ohtlike materjalide üksus ning aatomienergianõukogu.

Malaisia võimude hinnangul kasutati Kim Jong-uni poolvenna tapmisel Kuala Lumpuri lennujaamas närvimürki VX.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles