Soomlased noolivad Eesti kinnisvara

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Mustamäel
Korter Mustamäel Foto: Jaanus Lensment

Arco Vara AS ja Soome suurim kinnisvaraettevõte Kiinteistömaailma Oy sõlmisid hiljuti koostöölepingu, milleni viis põhjanaabrite kasvav huvi Eesti elukondliku- ja ärikinnisvara vastu.

«Paljud inimesed elavad mõlemas riigis ning tegelevad ka piiriülese ettevõtlusega. Sellest tulenevalt vajatakse nii äri- kui ka elamispindu. Konkreetse koostööni Kiinteistömaailma Oy-ga viis mitmete Soome klientide huvi Merimetsas asuva Kodulahe kvartali vastu ja samuti meie ettevõtjate huvi Soome kinnisvara vastu,» kommenteeris Arco Vara partnersuhete juht Daniel-Aleksander Chasan.

Tema sõnul on kasvanud soomlaste huvi peamiselt Tallinnas asuvate eluruumide suhtes. Põhjanaabrite investoritele on atraktiivne ka meie korteriturg, kuna üüritootlused Eestis on võrreldes Soome üüritootlustega paremad.

«Soomest kliendid on nõudlikud ning vajavad head ja usaldusväärset konsultatsiooni, et Eesti kinnisvaraturul orienteeruda. Enamjaolt vajatakse nõu just siinse seadusandluse ja maksustamise osas,» ütles Chasan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles