Rootsi suurima pagulaskeskuse põlengu põhjusena kahtlustatakse süütamist (1)

Karl Oskar Villsaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marcus Ericsson/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Laupäeva õhtupoolikul saabus teade riigi suurimast, Rootsi lääneosas Vänersborgis asuvast Restad gårdi asüülikeskusest, kus oli puhkenud tulekahju. Kahtlustatakse süütamist ning Rootsi politsei ütles Postimehele, et põlengu põhjuste uurimine kestab, kuid ilmselt sai see alguse maja seest.

Päästjad saabusid Rootsi migratsiooniameti hallatavasse varjupaigakeskusesse laupäeval pärast kella nelja kohaliku aja järgi. Tulekahju oli puhkenud hoone kolmandal korrusel, mis oli päästjate saabudes suitsu täis. Põgenike vastuvõtukeskuses elab 158 inimest ning enim kannatada kolmas korrus, kus tuli alguse sai. Esimese ja teise korruse elanikud said oma tubadesse tagasi juba järgmisel päeval.

The Locali andmeil hingas ligi tosin inimest suitsu sisse ning neile anti esmaabi korras kohapeal hapniku. Kolm inimest viidi ka Trolhättenis asuvasse haiglasse. Suurimaid vigastusi sai inimene, kes hüppas paanika tõttu kolmanda korruse aknast alla.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles