Kristlik maailm valmistus paastuks lõbustustega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio karneval.
Rio karneval. Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Scanpix

Kui Eestis tähistati eile vastlapäeva, siis paljudes teistes kristlikes riikides valmistuti ülestõusmispühade-eelseks paastuajaks samuti pidustuste ja värvikate karnevalidega. Neist tuntuim on Rio festival (suurel pildil) Brasiilias, mis meelitab igal aastal kohale umbes miljon turisti.

Rio karnevali eilset päeva jäi aga varjutama vahejuhtum, kui paraadi ajal kukkus kokku osa ühest liikuvast platvormist ja vigastada sai üle kümne inimese. Karneval tuli peatada ligemale pooleks tunniks, et vigastatud saaksid arstiabi. Politsei uurib õnnetuse põhjuseid.

Kui ingliskeelsetes riikides, näiteks Ühendkuningriigis, Austraalias, Kanadas ja Iirimaal on tavaks süüa paastu eel pannkooke, siis prantsuskeelsetes riikides – näiteks Prantsusmaal ja Belgias Valloonias – tähistati Mardi Gras’d ehk rasvast teisipäeva vahvlite ja teiste maiustuste ning samuti karnevaliga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles