USA Euroopa maavägede ülem: teame muret Venemaa Zapadi õppuste pärast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ja Valgevene sõjaväeõppused Zapad 2013. aastal Kaliningradis.
Venemaa ja Valgevene sõjaväeõppused Zapad 2013. aastal Kaliningradis. Foto: Družinin Aleksei/ITAR-TASS/Scanpix

Venemaa peaks tagama läbipaistvuse Vene-Valgevene sügisese ühisõppuse Zapad-2017 ajal ja kutsuma sinna rohkem vaatlejaid, ütles täna USA Euroopa maavägede ülem kindralleitnant Ben Hodges.

«Ma tean, et valdab ärevus Vene õppuse Zapad suhtes,» ütles Leedus visiidil viibiv Hodges. «Ma kutsun Venemaad üles ärevust vähendama läbipaistvusega. Venelased peavad kutsuma meedia õppusi vaatlema, nagu lääneriigid, NATO lubab meedial vaadelda kõike, mis me teeme,»

«Ma kutsun venelasi üles läbipaistvuse ja stabiilsuse vaimus kutsuma meediat, kutsuma vaatlejaid rohkem kui Viini dokumendis nõutud minimaalne arv,» lisas ta.

Vene Lääne sõjaväeringkonna staap teatas 3. veebruaril, et Vene-Valgevene õppus Zapad-2017 toimub sügisel korraga mõlema riigi polügoonidel.

Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Šamanov teatas 20. veebruaril, et õppusele kutsutakse välisvaatlejad, kuid nende arvu ta ei täpsustanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles