Gabriel: ei usu, et Euroopa tahaks näha sõjaliselt ülivõimekat Saksamaad (2)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Liitvabariigi väliminister Sigmar Gabriel eile Tallinnas pressikonverentsil.
Saksamaa Liitvabariigi väliminister Sigmar Gabriel eile Tallinnas pressikonverentsil. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Äsja oma esimeses kongressile peetud kõnes nõudis Ameerika Ühendriikide president Donald Trump taas, et NATO liikmesriigid täidaksid oma rahastamiskohustust, kuid Eestit külastanud Saksamaa välisminister Sigmar Gabriel toonitas eile Tallinnas: tasub meeles pidada, milles 2014. aasta Walesi tippkohtumisel täpselt kokku lepiti.

 «Järgmisel kümnel aastal lubasid NATO liikmesriigid pingutada kahe protsendi kaitsekulutuste saavutamise nimel,» selgitas Gabriel vastuseks Postimehe küsimusele Trumpi avalduse ja Saksa kaitsekulutuste suurendamise kohta.

«NATO ei otsustanud, et kümne aasta jooksul peab iga liikmesriik jõudma kaitsekulutusteni kahe protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT),» lisas sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv Gabriel. 2014. aastal Walesis toimunud NATO tippkohtumisel leppisid liikmesriigid kokku töötada järgneva kümne aasta jooksul selle nimel, et kaitsekulutused moodustaksid SKTst kaks protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles