Prantsusmaad hämmastab terve perekonna haihtumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud perekond Troadec.
Kadunud perekond Troadec. Foto: /AP/Scanpix

Nantes'is elanud perekonda Troadec pole nähtud viimase kahe nädala jooksul, kuid nende kodust leiti mõningaid verejälgi. Lisaks leiti ühe juhusliku jooksja abil asitõend ligi 300 kilomeetri kauguselt.

Politsei teatel uurivad nad neljaliikmelise pere puhul võimalikku mõrva või röövimist, kirjutab Deutsche Welle. Pere koosneb 49-aastastest Pascalist ja Brigitte'ist, 21-aastasest Sebastianist ning 18-aastasest Charlotte'ist. Neist ühtegi pole 16. veebruarist saadik nähtud.

Viimasel päeval, mil nende tegemistest on midagi teada, helistasid ema ja tütar panka, et teatada deebetkaardipettusest, millega oli makstud veebivideomängude eest.

Kõigi nelja mobiiltelefonid on välja lülitatud ning ühegi pangakonto järgi pole tehinguid tehtud. Kahe lapsevanema autod leiti maja eest, Sebastiani sõiduki asukohta pole võimud veel tuvastada suutnud.

Nantes'i lähedal Orvault's asuvasse majja sisenenud uurijad kirjeldasid seda meediale kui kohta, kus aeg on äkki seisma jäänud: pesumasinas olid märjad riided, kraanikausis pesemata nõud ning puhtad linad olid voodite jaoks kuivama riputatud.

Trepilt leiti Pascali, Birgitte'i ja Sebastiani vere jälgi ning neid oli tervel esimesel korrusel, kuigi uurijatele jäi mulje, et keegi on neid üritanud maha nühkida.

Politsei leidis majast Sebastiani verise telefoni, kõigi teiste pereliikmete omad olid kadunud, kuigi laadijad olid kohal. Ka oli keegi kaasa võtnud pere juukse- ja hambaharjad.

Eile leidis üks Bresti lähedal jooksnud inimene püksipaari ning Charlotte Troadec'ile kuuluva tervisekindlustuskaardi. Sündmuspaika saadeti politseikoerad ja otsingumeeskonnad.

Prantsuse sandarmid Bresti lähistel. Foto:AFP PHOTO/FRED TANNEAU/Scanpix
Prantsuse sandarmid Bresti lähistel. Foto:AFP PHOTO/FRED TANNEAU/Scanpix Foto: FRED TANNEAU/AFP
Maja, kus perekond Troadec elas.Foto: AP Photo/Laetitia Notarianni/Scanpix
Maja, kus perekond Troadec elas.Foto: AP Photo/Laetitia Notarianni/Scanpix Foto: Laetitia Notarianni/AP

Esialgne kahtlus langes Sebastianile, kes oli oma blogis 2013. aastal tehtud tapmisähvarduste eest süüdi mõistetud. Tol ajal oli poiss alaealine ning karistuseks pidi ta ühiskondlikult kasulikku tööd tegema. Prantsuse ajalehe Le Monde teatel kannatas noormees depressiooni all ning teda võisid kimbutada ka muud psüühikahädad.

Ühel hetkel oli Sebastian Twitteris kirjutanud: «Kui te tegelikult teaksite, mis mu peas toimub, jääks teil mulje, et olen ilma igasuguse moraalitundeta sõge.» Sebastiani sõbrad ja tuttavad kirjeldasid teda aga kui vaikset ja lahket inimest, kes oli alati valmis appi tulema.

Kuu aasta eest toimus Prantsusmaal sarnane kadumisintsident, kus vähem kui nelja kilomeetri kaugusel Troadec'ide kodust haihtus kuueliikmeline perekond. Hiljem leiti naise ja laste surnukehad veranda alla maetuna ning politsei hakkas teos kahtlustama perepead, keda pole siiani tabatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles