Ring laieneb: Vene saadikuga kohtus ka Trumpi kampaanianõunik (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carter Page Moskvas.
Carter Page Moskvas. Foto: Artjom Korotajev/TASS/Scanpix

Eelmise aasta suvel toimunud vabariiklaste kongressil kohtus Vene suursaadik Sergei Kisljak lisaks Jeff Sessionsile veel kahe Trumpi kampaanianõunikuga, vahendab Politico.

Üks neist oli Carter Page, kes tol ajal nõustas Trumpi välispoliitika küsimustes. Page vestles Kisljakiga 20. juulil Clevelandis toimunud lõunal, kus viibis ka Sessions.

Page keeldus kommenteerimast, mida ta Vene saadikuga arutas, öeldes, et tegu oli mitteametliku vestlusega.

«Kõik eeldavad, et tegu on õela plaaniga. Tänan, aga ma ei kommenteeri,» sõnas Page.

Paljasus, et Kisljakiga kohtusid ka teised Trumpi ametnikud, käib vastu Valge Maja eelnevatele väidetele, et neil ei olnud enne valimisi Vene ametnikega mingit kontakti.

Endise Obama administratsiooni ametniku sõnul on Page`i vestlus Kisljakiga mõni päev pärast teateid Vene häkkimisest osa laiemast mustrist, mis kahtlusi äratab.

Enne kohtumist Kisljakiga oli Page just naasnud visiidilt Moskvasse. Ametniku sõnul oli Obama administratsioon oma lõpuperioodil ülimalt mures üha kasvavate sidemete pärast Trumpi kaaskondsete ja venelaste vahel.

Ametnik keeldus asja põhjalikumalt arutamast, kuid mainis, et Page oli üks peamisi isikuid, kelle tegevus kõige enam kahtlust äratas.

Praegu uurib suhteid Venemaa ja Trumpi kampaaniameeskonna vahel FBI, kes üritab selgeks teha, milline roll oli neil kohtumistel Venemaa mõjule USA valimistel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles