Macron tõusis küsitlustes Le Peni kõrvale (3)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa 21. sajandisse viia lubanud Emmanuel Macron
Prantsusmaa 21. sajandisse viia lubanud Emmanuel Macron Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Mullu presidendikampaaniat soosikuna alustanud, kuid seejärel Penelopegate’i afääri tõttu raskesse olukorda sattunud Filloni asemel on arvamusküsitluste järgi Le Peni kõrvale tõusnud 39-aastane Macron.

Erinevalt pearivaalidest, Rahvusrinde liidrist Marine Le Penist ja vabariiklaste valikust François Fillonist, on sõltumatu kandidaadina Prantsusmaa presidendiks pürgiv Emmanuel Macron saanud valmistuda rahulikumalt.

Koguni nii rahulikult, et rivaalid on süüdistanud Macroni selgete plaanide puudumises. Üleeile esitles Macron oma 150-leheküljelist valimisplatvormi, mida vastaskandidaadid ja ka hinnatud ökonomistid on nimetanud sisutuks.

Tsentristist endine majandusminister on paika pannud kuus tähtsat valdkonda: haridus ja kultuur, töökohad ja tööjõud, majanduse moderniseerimise, julgeolek, demokraatia uuendamine ning rahvusvahelised suhted.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles