USA välisministeerium: Krimmis ja Donbassis rikutakse inimõigusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürsukildude tekitatud augud seinas.
Mürsukildude tekitatud augud seinas. Foto: Viktor Drachev/TASS/Scanpix

USA välisministeeriumi inimõiguste aastaraportis tuuakse esile tõsised inimõigusrikkumised okupeeritud Krimmis ja Ida-Ukrainas.

«Venemaa toetatavad Donbassi separatistid röövivad ja piinavad inimesi, peavad neid ebaseaduslikult kinni, kasutavad lapssõdureid, suruvad maha teisitimõtlejaid ja tõkestavad humanitaarabi,» seisab raportis.

Eraldi lõik on pühendatud Krimmile, kus raporti järgi olid eelmisel aastal kõige tõsisemad inimõigusrikkumised seotud Vene okupatsiooniga.

Vene julgeolekuteenistusi süüdistatakse hirmukampaanias rahulolematuse ja opositsiooni mahasurumiseks, aga ka inimröövides, kadumistes, füüsilises vägivallas, poliitilistes kohtuprotsessides ja inimeste korduvas ülekuulamises.

Vene julgeolekujõud võtavad sageli inimesi põhjusetult kinni ning kimbutavad ja hirmutavad ka okupatsioonile vastu hakanud inimeste naabreid ja perekonnaliikmeid.

Ukraina võimudel on probleeme õigussüsteemiga ning sellest on tingitud inimõigusrikkumised.

«Valitsus ei suuda astuda adekvaatseid samme seadust rikkunud ametnike kohtu alla andmiseks ja karistamiseks, mille tulemuseks on karistamatuse õhkkond,» öeldakse raportis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles