Lõuna-Koreas kogunesid taas tänavatele presidendi toetajad ja vastased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatele kogunes suurel hulgal ka presidendi toetajaid.
Tänavatele kogunes suurel hulgal ka presidendi toetajaid. Foto: Lee Sang-ho/XINHUA/SIPA/Lee Sang-ho/XINHUA/SIPA

Lõuna-Korea pealinnas Soulis kogunesid laupäeval taas kümned tuhanded inimesed, kes nõudsid korruptsioonis kahtlustatava presidendi Park Geun-hye viivitamatut vastutusele võtmist.

"Konstitutsioonikohus! Võta Park koheselt vastutusele!" kandsid meeleavaldajad plakateid.

Samal ajal tulid tänavatele ka tuhanded presidendi toetajad, kes nõuavad, et armee peaks parlamendi laiali saatma.

"Vaene süütu tagakiusatud president," olid veendunud sealsed protestijad.

Kui Parki võimulttõukamine lõplikult õnnestub, milleks on vaja vähemalt kuue kohtuniku heakskiitu, siis tuleb Lõuna-Koreas korraldada 60 päeva jooksul presidendivalimised.

Prokuratuur süüdistab 64-aastast presidenti Park Geun-Hyed ja tema usaldusisikut Choi Soon-Sili Lõuna-Korea juhtivfirmadelt enam kui 60 miljoni dollari väljapressimises vabaühendustele. Saadud summasid kasutas Choi väidetavalt isikliku kasu saamiseks. Lisaks olevat ta osalenud ka poliitilises otsustusprotsessis, kuigi tal puudub valitsuses ametlik roll.

Lõuna-Korea elektroonikahiiu Samsung aseesimees Lee Jae-yong võeti veebruari keskel vahi alla seoses korruptsioonijuurdluse ja altkäemaksuskandaaliga, mis tõi kaasa president Parki volituste peatamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles