President Halonen kohtus pärast kinoseanssi pagulastega: me peame olema õigusriik! (3)

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Tarja Halonen varjupaigataotlejate keskel
President Tarja Halonen varjupaigataotlejate keskel Foto: Kuvatõmmis Twitterist

President Tarja Halonen käis kinos vaatamas režissöör Aki Kaurismäki uut mängufilmi «Sealpool lootust» ning kohtus pärast seanssi ka filmi vaadanud varjupaigataotlejatega. 

Halonen andis oma kohtumisest teada Twitteri konto vahendusel avaldatud fotol. Pildi kommentaariks kirjutas Soome ajaloo esimene naispresident: «Me peame olema õigusriik!»

President Tarja Halonen kohtus varjupaigataotlejatega
President Tarja Halonen kohtus varjupaigataotlejatega Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Halonen on korduvalt rõhutanud, et «rahvusvahelises poliitikas tuleb püüelda paremuse poole, kuid peab olema kannatlik, et tulemusi näha».

Oma unistuste Soomet kirjeldas Tarja Halonen 2013. aastal Laupäevalehele LP antud pikas intervjuus nii:

«Soome, millest mina unistasin sai läbi 1980-ndatega – statistiliselt oli Soome siis ühiskonnana kõige sotsiaalsem, tõeline heaoluriik. 1990ndate majanduslangus hävitas selle. Säästurežiimile sunnitud rahvas, palju kõvem ja nurgelisem atmosfäär, globaliseerumine ja kasvav rahvusvaheline konkurents - see kõik on Soomet aastaid oma võimuses hoidnud. Loodan, Soome saab veel võrdõiguslikumaks ja solidaarsemaks riigina, kuid selle nimel tuleb teha tööd. Alles siis luuakse uuesti heaoluühiskond.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles