Malis sai islamistide rünnakus piiripunktile surma 11 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõdurid.
Mali sõdurid. Foto: Trend news agency

Mali kaguosas sai pühapäeval islamistide rünnakus Burkina Faso piiril asuvale kontrollpunktile surma 11 sõdurit, teatasid sõjaväeallikad.

Rünnak leidis aset Boulikessi linna lähedal.

Ükski terrorirühmitus pole esialgu rünnaku eest vastutust võtnud, kuid islamistide tegevus on viimasel ajal Mali keskosas hoogustunud. Kohalike julgeolekuametnike hinnangul korraldas rünnaku islamistide rühmitus Ansarul Islam.

"Me kaotasime vähemalt kümme meest, kui terroristid meid Burkina Faso piiril varahommikul ründasid," ütles uudisteagentuurile AFP tundmatuks jääda soovinud sõjaväeallikas.

Lähedalasuva Douentza asula elanike sõnul röövisid ründajad suurel hulgal mitmesugust sõjaväevarustust.

Allikas kinnitas hiljem, et prantslased saatsid Mali sõduritele appi kopterid.

Džihadistide veebilehti jälgiv organisatsioon SITE teatas reedel, et kolm tuntud Mali islamirühmitust teatas liitumisest ja vandus truudust Al-Qaedale.

Ansar Dine, Al-Mourabitoun ja Islami Magribi Al-Qaida liidrid teatasid ühinemisest neljapäeval avaldatud videos. Nüüdsest on rühmituse nimi Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen (tõlkes "islami ja moslemite tugi"), ütles SITE.

Rühmituste ühinemine suurendab julgeolekuohtu mitte üksnes Malis, vaid ka teistes Lääne-Aafrika riikides, kus viimastel aastatel on islamistide rünnakuid olnud suhteliselt harva.

Uus rühmitus on ohuks ka ÜRO rahujõududele Malis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles