Paavst ärgitab peresid jätkusuutlikkuse nimel vähem lapsi saama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Vatikani jätkusuutlikkuse mõttekoja esindaja Peter Raven paljastas pressikonverentsil, mida arvab paavst Franciscus jätkusuutlikkust eluviisist.

Raveni sõnul soovitab paavst peredel saada vähem lapsi, kuna siis on elu jätkusuutlikum ja looduskeskkond säilib paremini, edastab The Independent.

Botaaniku ja keskkonnakaitsja Raveni juhitud diskussioonil arutasid elu jätkusuutlikkuse teemal mitmed tunud teadlased ja ühiskonnategelased.

«Paavst Franciscuse sõnul vajab maailm vähem inimesi, et elu oleks jätkusuutlik,  et ressursse jätkuks ka tulevikus ja keskkond säiliks. Seni on olemasolevaid ressursse jagatud üsna ebavõrdselt, kuid  tuleb leida viis, kuid ressursse jagada võrdsemalt, tehes seda kaastunde ja armastusega. Loodame, et meie algatusega liitub inimesi, kes seda toetavad,» teatas Raven viitega paavstile.

Katoliku kirik ei luba kasutada raseduse ennetamiseks kunstlikke meetodeid. Paavst sõnas juba varem, et seksist ja rasedusest loobumine ei ole saatanast, vaid aitab takistada inimkonna arvukuse kerkimist üle piiri, kus ressursse enam kõigile ei jätku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles