Trump allkirjastas muudetud immigratsioonimääruse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi vastased meeleavaldajad New Yorgis.
Donald Trumpi vastased meeleavaldajad New Yorgis. Foto: Erik McGregor/Sipa USA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump allkirjastas täna muudetud immigratsioonimääruse, mille esialgse versiooni föderaalkohtud tõkestasid, teatas presidendi abi Kellyanne Conway.

Conway ütles telekanalile Fox News, et määrus jõustub 16. märtsil.

Trumpi sisserändemääruse algversioon sulges ajutiselt Ühendriikide piirid kõigile põgenikele ja seitsme moslemiriigi kodanikele.

Muudetud kujul peatab määrus ajutiselt Ühendriikidesse pääsu kuue moslemiriigi kodanikele, kes taotlevad uut viisat, kuid kehtiva viisaga isikutele reisimiseks takistusi ei tehta.

Määruse uus versioon peaks lahendama õiguslikud probleemid, mis põhjustasid lennujaamades segadust ja vallandasid kogu riigis meeleavaldused.

Uus versioon on kitsam ning täpsustab, et 90-päevane sisenemiskeeld Sudaani, Süüria, Iraani, Liibüa, Somaalia ja Jeemeni kodanikele ei kehti nende suhtes, kellel on olemas kehtiv viisa. Lisaks kõrvaldas Valge Maja Pentagoni ja välisministeeriumi survel sisenemiskeeluga riikide nimekirjast Iraagi.

Trumpi administratsiooni ametiisikute sõnul on ka muudetud määruse eesmärk sama, mis esimesel: hoida potentsiaalsed terroristid Ühendriikidest eemal, kuni valitsus teatud maailma piirkondadest pärit põgenike ja viisataotlejate kongtrollmehhanismid üle vaatab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles