Wikileaks: CIA kasutas Frankfurti häkkimisbaasina (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/Scanpix

Wikileaksis avaldatud dokumentidest selgus, et USA keskluureagentuuri CIA agentidele anti Saksamaale sisenemiseks võltspassid ja Frankfurti kasutati Ühendriikide häkkimisbaasina, vahendab Deutsche Welle. 

Frankfurdist sai Wikileaksi andmetel baas, kus CIA arendas oma küberrelvastust ja häkkimisvõimekust. Frankfurdis asub USA suurim konsulaat maailmas. Seda kasutati baasina, kus arendati välja programme, millega rünnata sihtmärke Euroopas, Hiinas, Kesk- Aasias ja Aafrikas.

Lekkinud dokumentidest selgub, et agendid kasutasid Saksamaal võltsidentiteete ja konsulaadist ei teatud nende tegelikest ülesannetest samuti midagi. «Ärge jätke oma kabinettides järelvalveta ühtki tundlikku faili või elektroonikaseadet,» juhendati eksperte. Samas soovitati neil nautida Lufthansa lennukite pardal tasuta jagatavat alkoholi.

WikiLeaks avalikustas tohutul määral faile, mille näol on väidetavalt tegu CIA luuresaladustega. Julian Assange`i sõnul on tegu suurima USA luurefailide avalikustamisega ajaloos. Lekked puudutavad luureagentuuride info kogumise üksikasju.

Kokku on avalikustatud 8761 dokumenti, mis on Assange`i väitel alles esimene samm «Vault 7» nime kandvast leketeseeriast.

CIA kõneisik keeldus väidetavate luuredokumentide sisu või ehtsust kommenteerimast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles