Kremli meedia on Trumpile selga pööramas (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja tema USA ametivend Donald Trump
Venemaa president Vladimir Putin ja tema USA ametivend Donald Trump Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Venemaa valitsuse kontrollitud meediakanalid on Ühendriikide presidendi Donald Trumpi kampaaniast saadik kindalt tema selja taga seisnud, vahendab Politico. Nüüd aga nauditakse pigem tema isikust põhjustatud kaost. 

«(Justiitsminister Jeff) Sessionsi skandaal: USA liigub põhiseaduskriisi poole,» illustreeris pealkiri Kremli rahastusega inglisekeelse meediakanali RT veebikülge.

«Vihakuriteod kustutavad immigrantide Ameerika unelma,» teatati samal päeval Sputnik Newsis, mida samuti rahastab Kreml.

«Ameerika on vägivallahaardes,» ütles Vene telekommentaator Dmitri Kisseljov telekanalis Rossija1. Kisseljovi määras ametisse Venemaa president Vladimir Putin isiklikult.

Ekspertide hinnangul pole tegu muutunud suhtumises Trumpi, vaid Venemaa eesmärk on alati olnud Ühendriikide poliitilise süsteemi kahjustamises. Hoolimata sellest, kes valitseb Valges Majas.

Kuigi Vene meedial pole USA poliitdebattidele suurt mõju, näitab kajastuste muutunud toon Putini suhtumist Ühendriikidesse. Hetkel näib Putin USA poliitikas valitsevat kaost nautivat.

«Kas Trumpi poliitika lõhestab Ameerikat veelgi?» küsis üks RT pealkiri läinud kuul.

Halva maiguga kajastused Trumpist vihjavad samuti sellel, et Moskva lootus Ühendriikidega paremaid suhteid luua on kadumas. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles