Ametnik: Trump valis USA uueks saadikuks Moskvas Jon Huntsman juuniori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Utah' kuberner Jon Huntsman, keda president Donald Trump pakub uueks USA suursaadikuks Moskvas.
Endine Utah' kuberner Jon Huntsman, keda president Donald Trump pakub uueks USA suursaadikuks Moskvas. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump valis Ühendriikide uueks suursaadikuks Venemaal endise Utah' osariigi kuberneri Jon Huntsman juuniori, teatas Valge Maja ametnik kolmapäeval.

Huntsman määratakse sellele diplomaatilisele ametikohale ajal, mil Trumpi administratsiooni kõrged ametnikud seisavad silmitsi küsimustega oma kontaktide kohta Vene valitsusega.

Huntsman oli president Barack Obama ametiajal Ühendriikide suursaadik Pekingis. Ta on kavandanud kandideerimist senatisse 2018. aastal, kuid otsus sõltub sellest, kas praegune Utah' vabariiklasest senaator Orrin Hatch kandideerib uuesti.

Huntsman kutsus mullu oktoobris Trumpi loobuma presidendiks kandideerimisest, kui avaldati salvestis, milles Trump hooples naiste käperdamise teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles