Prantsuse perekonna mõrva taga võis olla Teise maailmasõja kuld (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsingud mõrvari maja lähedal.
Otsingud mõrvari maja lähedal. Foto: FRED TANNEAU/AFP/Scanpix

Uurijad väljendasid eile kahtlust, et Lääne-Prantsusmaal aset leidnud võika veretöö põhjuseks võis olla tüli Teise maailmasõja-aegse varanduse üle, vahendab The Local.

Seni ei ole veel mingeid tõendeid mõrvari ja tapetud pereisa 76-aastase ema väidetele, et tapetud perekonnale kuulus suur hulk Teise maailmasõja-aegset kulda, mille nad olid oma korterit renoveerides leidnud.

«Hetkel on see ainult oletus,» ütles juurdlusele lähedalseisev isik.

Ohvri ema ütles väljaandele Le Parisien, et tema kadunud abikaasa oli leidnud täpsustamata väärtuses kuldmünte ja kullakange 2006. aastal Brestis korterit restaureerides.

Naise sõnul peitis ta potentsiaalselt Teise maailmasõja ajal Prantsuse Riigipangast varastatud kulla oma garaaži. 2009. aastal, kui ta abikaasa suri ja naine viibis ise haiglas, varastas nende poeg Pascal Troadec väidetavalt kulla.

Hiljem teatas Troadec perele, et oli kulla investeerinud Monacosse ja Andorrasse ja et teistel ei ole selles mingit osa.

Pärast seda hakkas Troadec oma abikaasa Brigitte`iga väidetavalt elama luksuslikku elu, ehkki selle kohta mingeid vettpidavaid tõendeid ei leidu. Prokuröri sõnul töötasid mõlemad lihtsalt tasuvate töökohtade peal.

Kuid Troadec` õe mees Hubert Caouissin ei olnud asjaga rahul. Nimelt väitis ta, et Troadec oli oma õe paljaks röövinud, kuna ei jaganud temaga leitud varandust.

Viimaks võttis Hubert Caouissin kätte ja tappis Troadec`, tema abikaasa Brigitte`i ja nende lapsed Charlotte`i ja Sebastieni.

Kuid Brigitte Troadec` pereadvokaadi sõnul oli kuld vaid mõrvari vaimusünnitis ning mees oli hakanud Troadec`sid ahistama juba 2014. aastal.

Ka Caouissin` ema avaldas väljaandele Le Parisien arvamust, et väited kuldmüntidest on jaburus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles