Lukašenka laseb Valgevenel esialgu mõõdukalt protestida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zmitser Daškevitš on rahvuslike vaadete pärast vangis istunud ning alles eilegi vabanes ta kolmepäevasest arestist.
Zmitser Daškevitš on rahvuslike vaadete pärast vangis istunud ning alles eilegi vabanes ta kolmepäevasest arestist. Foto: Dmitri Kotjuh

Valgevenes jätkuvad neljandat nädalat viimase seitsme aasta suurimad meeleavaldused, mis esialgu riigi autokraadist presidendi Aljaksandr Lukašenka võimule veel ohtu ei kujuta.

Ukraina 2014. aasta Maidani-revolutsiooni sarnastest sündmustest on asi veel väga kaugel, kinnitasid Postimehele nii Valgevene tuntuim opositsiooniliider Mikalai Statkevitš kui ka praegust võimu toetav Minski politoloog Juri Ševtsov. Mõlemad aga tunnistasid, et keegi ei oska ette ennustada, kuidas sündmused arenevad.

«Lukašenka ei julge kasutada repressioone inimeste vastu, kes veel eile olid tema valijad. Pensionäre ja töölisi on keeruline kumminuiadega rünnata,» ütles üsna radikaalse liikumise Molodoi Front (Noorterinne) juht Zmitser Daškevitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles