Erdoğan süüdistas Merkelit terroristide toetamises (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas esmaspäeval Saksa kantslerit Angela Merkelit terroristide toetamises.

«Proua Merkel, miks te varjate terroriste oma riigis? ... Miks te ei tee midagi?» lausus Erdoğan usutluses telekanalile Al-Haber. Presidendi sõnul saatis Türgi Saksamaale terrorikahtlusalustest 4500 toimikut.

«Proua Merkel, te toetate terroriste,» lausus Erdoğan.

Türgi on pikalt süüdistanud Saksamaad kurdimässuliste varjamises ning Ankara tahab, et Berliin annaks välja 15. juuli riigipöördekatsega seotud kahtlusalused. Erdoğani sõnul annab Saksamaa «toetust terrorismile armutul viisil».

Lisaks sarjas ta Merkelit selle eest, et viimane asus avalikult toetama Hollandi peaministrit Mark Ruttet diplomaatilises kriisis, mille vallandas Haagi keeldumine lubada riiki Türgi ministrid, kes tahtsid koguda Hollandis toetust 16. aprillil toimuvale põhiseadus referendumile. Muudatustega tahetakse laiendada presidendi võimutäiust.

Ka Saksa võimud tõkestasid möödunud nädalal Türgi ametnike kihutuskoosolekute toimumise, mis põhjustas Ankaras suurt pahameelt.

Viidates Euroopas viimastel päevadel toimunud arengutele kordas Erdoğan oma vastuolulist võrdlust Kolmanda Reichiga. «Natsism, võime nimetada seda neonatsismiks. Uus natsismikalduvus.»

Berliin: Erdoğani terrorismisüüdistus on «ilmselgelt absurdne»

Saksa kantsler Angela Merkel peab «ilmselgelt absurdseks» Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan süüdistust, et ta toetab «terroriste», ütles kantsleri pressiesindaja esmaspäeval.

«Kantsleril pole mitte mingit kavatsust osaleda provokatsioonide mängus,» lausus Steffen Seibert. «Need süüdistused on ilmselgelt absurdsed.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles