Trumpi ja Merkeli kohtumine lükkub lumetormi tõttu edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel.
Saksa liidukantsler Angela Merkel. Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendi Donald Trumpi kohtumine Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga on edasi lükatud teisipäevalt reedele Ühendriikide idarannikule läheneva massiivse lumetormi tõttu, teatas Valge Maja.

Kahe liidri kohtumist Ovaalkabinetis on pikisilmi oodatud peamiselt seetõttu, et Trumpi ja Merkeli seisukohad paljudes võtmeküsimustes, nagu immigratsioon ja kliimamuutus, erinevad teineteise omadest kardinaalselt.

Valge Maja on rõhutanud kahe riigi suhete tugevust ning märkinud, et Trump loodab õppida Merkeli suurest kogemustepagasist.

USA riigipea on Valge Maja kõrge ametniku sõnul "väga huvitatud kuulmast tema mõtteid selle kohta, kuidas venelastega asju ajada" ning Merkeli seisukohti Ukraina konflikti lahendamiseks.

Merkel rõhutas reisi eel Brüsselis, et sõidab Washingtoni mitte ainult kui Saksamaa liider, vaid ka kui Euroopa Liidu saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles