Allikas: Prantsuse prokuratuur hakkas uurima Macroniga seotud üritust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa 21. sajandisse viia lubanud Emmanuel Macron
Prantsusmaa 21. sajandisse viia lubanud Emmanuel Macron Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse prokuratuur hakkas uurima võimalikku seadusrikkumist seoses 2016. aasta jaanuaris Las Vegases toimunud üritusega, mille peaesineja oli tollane Prantsuse majandusminister ja nüüdne presidendikandidaat Emmanuel Macron, ütles justiitsallikas teisipäeval.

Tehnoloogiamessil CES toimunud üritus korraldati avaliku hanketa majandusministeeriumi osakonna kaudu. Macron oli tollal majandusminister.

Ürituse korraldas avalike suhete hiid Havas ja see läks riigile maksma pea 400 000 eurot. Teistelt firmadelt pakkumisi ei küsitud.

Macron eitab vääritikäitumist. Tema nõunik ütles AFP-le, et juurdlus keskendub Business France'i tegevusele ehk osakonnale, millele ministeerium andis ülesande üritus korraldada. «See pole mitte mingil moel lugu Macronist,» rõhutas esindaja. Mitu Macroni juhitud majandusministeeriumi ametnikku on endised Havasi töötajad.

Valimisküsitlused näitavad, et Macronil on piisavalt toetust, et võita 23. aprillile ja 7. maile kavandatud presidendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles