Opositsionäär: Lukašenka ei saa totaalsest kontrollist loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikalai Statkevitš tunnustas mõnes mõttes Lukašenkat: «Tal on head närvid, ta on harjunud manööverdama.»
Mikalai Statkevitš tunnustas mõnes mõttes Lukašenkat: «Tal on head närvid, ta on harjunud manööverdama.» Foto: Jaanus Piirsalu

Vaesusest aetuna meeleavaldusetele läinud Valgevene provintsielanikel on ükskõik, kes nende muret kuulda võtab, kas oma patriootlik opositsioon või Venemaa president Vladimir Putin, ütles intervjuus Postimehele Valgevene üks opositsiooniliidreid Mikalai Statkevitš.

«On väga tähtis, et patriootilised jõud seda protesti praegu juhiksid, sest muidu hakkab neid juhtima see jõud, mida nad näevad tasuta viiest kanalist. Virtuaalne liider on nagunii paljudele Putin,» ütles Statkevitš. Ta viitas asjaolule, et Valgevenes näevad kõik inimesed tasuta «sotsiaalset paketti» kaheksast telekanalist, millest koguni viis on Venemaa suuremad telekanalid.

Mikalai Statkevitš organiseeris praeguse protestilaine esimese meeleavalduse Minskis 17. veebruaril, Valgevene sõltumatu meedia andmetel osales selles paar tuhat inimest. Statkevitši ise väidab, et miitingult käis läbi vähemalt 5000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles