Erdoğan: Euroopa tänavatel möllab fašismivaim (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Kayhan Ozer/AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles täna, et Euroopa tänavatel möllab fašismivaim ning mitteeurooplasi koheldakse nagu Teise maailmasõja ajal juute.

«Euroopa tänavatel möllab fašismivaim,» ütles Erdoğan televisioonis edastatud kõnes. »«Varem koheldi samamoodi juute.»

«Euroopa on uppumas iseenda hirmudesse,» lisas Türgi president viitega paremäärmuslikule ja immigratsioonivastasele meelsusele, mis on viimastel aastatel Euroopas tõusuteel.

«Türkofoobia tõstab pead. Islamofoobia tõstab pead. Nad kardavad isegi varjupaiga saanud migrante,» ütles Erdoğan ja lisas, et Euroopas kardetakse kõike, mis ei ole Euroopast ja ollakse kõige selle vastu vaenulikud.

Hollandi võimude otsus mitte lubada Türgi ministritel presidendivõimu suurendamiseks korraldatud referendumi eel kohaliku türklaskonna hulgas kihutuskoosolekuid pidada vallandas Rotterdamis meeleavaldused.

Politsei kasutas türgimeelsete protestijate laialiajamiseks koeri ja hobuseid. Pildid jõudsid Türgi riigimeediasse ja vallandasid vihase reaktsiooni.

Erdoğan nimetas hollandlasi natsijäänukiteks, kuna Hollandi võimud eskortisid riigist välja kihutuskoosolekule saabunud Türgi perekonnaasjade ministri ega andnud Türgi välisministri lennukile maandumisluba.

Varem oli Türgi riigipea süüdistanud «natsitavades» ka Saksamaad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles