:format(webp)/nginx/o/2017/03/17/6459057t1hfe54.jpg)
Märtsis on Soome juubeliprogrammi kavas temaatilised õhtusöögid, mida saab nautida Helsingi kesklinnas paiknevas Finlandia-talos. Üks põnevamaid on seotud president Kekkoneniga.
24. märtsil korraldatav teema-õhtusöök toimus algselt 25 aastat tagasi. Maailma tipp-poliitikutest külalised kutsus tol õhtul peolauda kokku Soome pikaaegseim president Urho Kaleva Kekkonen.
:format(webp)/nginx/o/2017/03/16/6455223t1h16f0.png)
Rahvusvaheliselt hinnatud suurmees on ajalukku läinud ka kui ETYK-kohtumiste (Euroopa turvalisus- ja koostöökonverents) algataja.
Soome juubeliaasta puhul taaselustuv õhtusöök kannab nime "Kekkoneni lauas" ning president Kekkoneni rollis on näitleja Juha-Pekka Mikkola.
/nginx/o/2017/03/16/6455225t1h3879.png)
Kolmekäigulise õhtusöögi vahepaladena kõlavad Kekkoneni kõnedest kogutud ETYK-i teemalised tsitaadid ja mõtteid, mis on jätkuvalt ajakajalised. Õhtusöögi maksumus on 85 eurot.
Õhtusöögi menüü:
- Graavitud lõhe, piprajuurekreem ja hapendatud leiva laastud;
- Põdrapraad, mis on valmistatud presidendi alalise jahikaaslase, olümpiavõitja Tauno V. Mäki abikaasa proua Mäki retsepti põhjal;
- Jõhvikad ja kampanisu – president Kekkoneni pikaaegne lemmikroog, kuhu kuuluvad Lapi traditsiooniline muretaignaküpsetis, iirise-kreemi ning jõhvikad.*
* Allikas Risto Lehmusoksa/Urho Kekkosen pöydässä, WSOY, 2005