Gomeli muidusööjad: võõrtöölised, koduperenaised ja surnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Sudalenko oma kontoris Gomelis. Täna on Sudalenko kutsutud kohtusse, kus talle määratakse administratiivkaristus 19. veebruaril sanktsioneerimata miitingul osalemise eest. Halvemal juhul mõistetakse talle kuni 15-päevane arest, paremal juhul rahatrahv.
Leonid Sudalenko oma kontoris Gomelis. Täna on Sudalenko kutsutud kohtusse, kus talle määratakse administratiivkaristus 19. veebruaril sanktsioneerimata miitingul osalemise eest. Halvemal juhul mõistetakse talle kuni 15-päevane arest, paremal juhul rahatrahv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Täiesti absurdne dekreet! Mu poeg oli 2015. aastal sõjaväes ja ka tema sai teate, et oli muidusööja, ning maksku riigile selle eest,» pahandas Gomeli ametiühingu juht Leonid Sudalenko.

Sudalenko on Valgevene ainus jurist, kes võitis meie mõistes riigi maksuameti vastu kohtuasja muidusööja staatuse tühistamiseks. Tema juurde läkski Postimees uurima, keda peab Valgevene autokraadist president Aljaksandr Lukašenka oma riigis muidusööjateks ja kellele tahab maksu määrata selle eest, et nad ei tee tööd.

Just presidendi nn muidusööjate dekreet on praeguste, Lukašenka 22-aastase valitsemisaja suurimate protestide põhjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles